Mystery date

Vier of vijf weken geleden kreeg ik een Google Calendar invite van Michiel: Mystery date – 6 oktober van 12.00u-17.00u. Ok. I don’t like surprises but then I do.

Af en toe viste ik naar hints, maar ik kwam er echt niet uit en Michiel vond dit wel best zo. Dus zaterdagochtend ben ik eerst boodschappen gaan doen en een traditioneel rondje markt voor de groenten, fruit en krentenbollen. Om 11.45u stapten we in de auto, maar ik wist nog steeds niet waar naartoe.

Onderweg vertelde Michiel dat we gingen ‘floaten’ voor ultieme ontspanning. Awesome!! Ik vond het een superleuke verrassing. Bij een floatsessie lig je gedurende ca. een uur in een grote afsluitbare cabine die gevuld is met extreem zout water (Epsom zout – vergelijkbaar met het zoutgehalte in de Dode Zee). Je

hoeft hierdoor geen moeite te doen om te blijven drijven en kunt dus volledig ontspannen zonder te verzuipen. De cabine is ook volledig donker (je kunt een lampje aan doen als je dat prettig vindt) zodat er ook visueel geen input is. Het doel is complete ontspanning zonder enige vorm van impulsen.

Ik vond het een prettige ervaring. Even wennen om zo te drijven zonder moeite te hoeven doen. Ik zwem 1-2 keer per week en dat is toch écht heel anders. Maar wat doe je dan in zo’n uur floaten? Nou, niks dus, althans, dat is de bedoeling. Je moet je gedachten laten komen en gaan. In mijn geval dacht ik eigenlijk vooral aan dingen als: hoeveel liter water zit hier eigenlijk in? En wat is het water-zout ratio? Hoe wordt het water eigenlijk warm gehouden? Kan ik me ook omdraaien zonder dat ik terugdraai?

Mijn hersenen kwamen dus niet met hele diepe levensvragen. En na een tijdje ging ik me ook een beetje vervelen. Misschien omdat het de eerste keer was. En ik kreeg het ook wat fris, je bent tenslotte niet helemaal ondergedompeld. Toen een muziekje aangaf dat de sessie voorbij was vond ik dat dus ook niet heel erg. Als je uit de cabine stapt moet je goed douchen, omdat het zout je lichaam kan uitdrogen. Tot slot kom je nog even bij met een drankje in de lounge, zodat je niet direct weer de drukke wereld instapt.

Na het floaten zijn Michiel en ik de stad (Den Haag) in gegaan. Ik nam hem mee naar Scally’s lunchroom voor een high tea/cream tea waarbij Michiel natuurlijk geen tea dronk maar koffie 😉 We reserveerden via de Pathé app een film en gingen daarna nog een hapje eten bij Vapiano’s.

Heerlijk dagje weg dus. En ook goed om te beseffen dat we elkaar niet zat worden op zo’n dag. Wordt vast een goed huwelijk 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *