Tesla Test

Op onze trouwdag rijden wij in een Tesla. Schittende auto, maar hij werkt wel even iets anders dan je gemiddelde auto.

Nu rijden we in een Prius. “Ook elektrisch” zou je kunnen zeggen.

Klopt, maar de Tesla reageert behoorlijk anders.

We huren de Tesla bij een particulier verhuurder via Snappcar. Omdat hij in de buurt was en graag uitleg wilde geven over de Tesla werden we plotsklaps gebeld of we even tijd hadden. Hij stond namelijk al bij ons voor de deur.

We keken uit het raam en jawel! Tesla.

Oh wow.

Yes please!

We kregen de nodige uitleg over hoe het werkt met opladen, bediening van de auto via het centrale scherm en waar je specifiek op moet letten tijdens het rijden.

En vervolgens mocht ik er een stukje in rijden!

Ik heb al eens een proefrit gemaakt in een Tesla en dat was heerlijk. Het is mijn droomauto en ik zou er graag een hebben (hoewel ik regelmatig denk dat het gewoon een duurdere stoel is in de zoveelste file – kan ik net zo goed in onze Prius zitten – scheelt je zo €50.000).

De verhuurder reed eerst even een stukje. Hierbij demonstreerde hij de waanzinnige acceleratie van de Tesla. In een paar seconden zit je op 80 km/u.

Even later mocht ik ook even rijden. Het rijdt inderdaad anders.

Wat een power heeft die auto! (no pun intended)

De verhuurder vertelde nog e.e.a. over de auto en over hoe hij er graag een wilde hebben. De auto bleek een stuk betaalbaarder dan gedacht. Ik had in mijn hoofd dat je voor een Tesla al snel €85.000 neertelt. Dat klopt voor een nieuwe Tesla.

Voor een occasion, zoals deze, lag dat heel anders. Deze Tesla kostte de verhuurder €42.000. En let wel – daarbij zit gratis laden! Stel je voor dat je je eigen auto nooit meer hoeft te tanken! Voor onze Prius scheelt dat zo €1200 per jaar, ieder jaar weer. Tel uit je winst :).

Ik kan niet wachten om weer in de Tesla te rijden op 12 oktober. En natuurlijk om samen met Natasja er mooie foto’s mee te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *