Het is geen operatie

Een bruiloft kan een forse planning met zich meebrengen. Hoeft niet, hangt af van hoe groot je het zelf wilt maken. Of nou ja, hoe groot jullie het willen maken dan.

Wij zijn inmiddels een maand of 8-10 aan het plannen en plotten. Van locatie tot fotograaf tot kleding tot uitnodigingen: alles moet worden geregeld.

In mijn hoofd wordt het dan al snel een operatie – een missie. Want dat is het toch eigenlijk? Een gezamenlijk optreden van meerdere mensen om samen een doel te behalen?

Het probleem van het zien als een missie is dat ik mijn gevoel er compleet achterwege bij laat. Bij (militaire) operaties is tenslotte geen ruimte voor emotie, dus weg ermee.

Oh wait.

Het is een trouwdag.

Dat gaat JUIST over gevoel. Dat gaat over Natasja en mij.

Hm ok.

En dan de grote vraag: hoe laat je emotie dan opeens toe?

Dat is waar ik mee worstel, en wellicht andere bruidegommen (echt een raar woord trouwens – gommen doet me denken aan iets uitvegen. Bestaat er dan ook zoiets als een bruidsstuf? Ah fijn – niet over nadenken) dat ook hebben.

Moet ik nu opeens dolblij zijn? Of emotioneel raken van een boeket bloemen? Of puur op gevoel een fotograaf kiezen?

Voor mij werkt het helaas niet zo.

Vandaar dat ik de afgelopen weken een coachingtraject volg, specifiek gericht op beter bij je gevoel komen.

“Beter bij je gevoel komen”. Ehm ja. Normaal gesproken blijf ik VER uit de buurt bij mensen die dat überhaupt maar noemen.

“Beter bij je gevoel je gevoel komen”. Doe me een lol.

En toch denk ik dat het goed is. Want het zou zonde zijn om na de trouwdag te denken: “Missie compleet. Verder met de orde van de dag.”

En zoals mijn coach (hi Krista!) zegt: probeer het niet te zien als een operatie of missie, maar als een dag waarin jullie centraal staan en waarin jullie de liefde voor elkaar vieren.

Oh my.

“De liefde voor elkaar vieren”.

Right.

Emotie.

Gaan we weer. Opnieuw denk ik “I’m not one of those people”. Krijg er nog net geen jeuk van.

Afijn.

Ik ga mijn best doen. En we zien wel waar het schip huwelijksbootje strandt.

En mocht je me op mijn trouwdag spreken en vragen hoe ik het vind dan krijg je waarschijnlijk het sociaal wenselijk antwoord “Leuk”. Vraag dan even door. En wie weet komt er dan tóch nog wat emotie los ;).

One thought on “Het is geen operatie

  1. De liefde vieren! Hoe mooi is dat?!?!? Liefde is niet grijpbaar, maar het laat zich ook niet uit eh… gommen. Dus dan kun je er het beste maar gewoon van genieten 😉 . Mooi stel zijn jullie hoor! En heerlijk, deze verhalen. Geniet van de pret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *