Naar het gemeentehuis in Utrecht

Vandaag hadden we een afspraak op het gemeentehuis in Utrecht om onszelf te identificeren en om de leges voor het voltrekken van ons huwelijk te betalen. Het voorgenomen huwelijk hebben we eerder al via internet aangekondigd. Eenmaal bij de balie aangekomen bleek dat we een verkeerde afspraak hadden gemaakt. Aan de balie kon je namelijk alleen terecht voor het opvragen van informatie omtrent het sluiten van een huwelijk.

Gelukkig was er een strenge, doch vriendelijke dame – die het eigenlijk ontzettend druk had – die ons toch wel wilde helpen. Nadat we bewezen hadden dat we waren wie we beweerden te zijn konden we de datum en locatie officieel vastleggen en zijn we opnieuw een stapje verder in de voorbereiding!

Het gemeentehuis van Utrecht (locatie Stadskantoor) is trouwens een indrukwekkend gebouw. Heel licht en ruimtelijk, en vooral hoog! Mocht je eens op Utrecht CS wat tijd te doden hebben, loop dan vooral even naar binnen (CS uit, Stadskantoor in = 2 min)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *