In ondertrouw..eh..onlinetrouw

Vandaag zijn we officieel in ondertrouw gegaan! Eigenlijk bestaat ‘ondertrouw’ niet meer, het heet nu ‘melding voorgenomen huwelijk’. Na wat online speuren op de website van de gemeente Utrecht bleek dat deze melding ook ‘gewoon’ digitaal kon. Dus, hup, allebei ons DigiD erbij gepakt, ingelogd op Mijn Overheid (Onze Overheid?) en daar kon het officiële gedeelte beginnen. We deden dit overigens in het gemak van onze woonkamer aan de eettafel, met een kat die af en toe over het toetsenbord liep.

Eerst moet je bewijzen dat je bent wie je beweert te zijn. Met je DigiD dus. En dan moet je ook laten weten wie je ouders zijn (ook echt met alle voornamen erbij, heel officieel). Vervolgens moet je beloven dat je niet stiekem trouwt vanwege een verblijfsvergunning, dat je geen broer en zus van elkaar bent en dat je niet onder curatele staat. Blijkbaar mag je dan niet trouwen.

Daarna moet je kiezen welke achternaam (dan wel achternamen) je aan wilt nemen na het huwelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos! Michiel houdt het bij alleen zijn eigen achternaam en ik wil er gewoon twee. Dus na 12 oktober ga ik door het leven als mevrouw Andreae-Twickler. Wow, dat is raar om te typen zeg!

Tot slot kies je een kleur voor het trouwboekje. Daar zijn de keuzes dan weer nogal beperkt. Rood of blauw. Meer niet. Blauw dan maar, want het rode boekje lijkt op een paspoort en blauw is gewoon mooi.

Dan klik je op verzenden (of indienen, of akkoord, ofzoiets) en dan is het afwachten. Dus dat doen we nu. Met koffie.

~N~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *